ΕΚΔΗΛΩΣΗ | Θεσσαλονίκη - Οικονομία - Ανάπτυξη: Κοιτώντας μπροστά με αισιοδοξία και ρεαλισμό
Κολέγιο CITY College
Main Campus, Thessaloniki, Greece
You are here: Home /

ΕΚΔΗΛΩΣΗ | Θεσσαλονίκη - Οικονομία - Ανάπτυξη: Κοιτώντας μπροστά με αισιοδοξία και ρεαλισμό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του CITY College, University of York Europe Campus με θέμα «Θεσσαλονίκη – Οικονομία – Ανάπτυξη: κοιτώντας μπροστά με αισιοδοξία και ανάπτυξη» με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές κ. Γιώργο Καραγιάννη και προσκεκλημένους ομιλητές τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Πάρι Μπίλια και τον Πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), κ. Γιώργο Τσακούμη. Η εκδήλωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο campus του κολεγίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η κα. Μαρία Αντωνίου, Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Την εκδήλωση χαιρέτισε η κα. Μαρία Αντωνίου, Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η οποία ανέφερε ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον πιο σημαντικό λόγο για να επενδύσει μια ξένη επιχείρηση στην πατρίδα μας.

Ο κ. Καραγιάννης με τη σειρά του υπογράμμισε τη μεγάλη αλλαγή που γίνεται στην πόλη με τα έργα υποδομής που θα ενισχύσουν τον γεωστρατηγικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. «Η ολοκλήρωση του αεροδρομίου, η ενδυνάμωση της οδικής και σιδηροδρομικής συνδεσιμότητας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και το βάρος που δώσαμε στα σιδηροδρομικά έργα, ήταν ένα πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν έργα πνοής, ήδη συμβασιοποιημένα και σε εξέλιξη, για την πόλη, διαμορφώνοντας το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα σε εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών» ανέφερε. Στη συνέχεια έκανε λόγο για έναν «πλούσιο απολογισμό έργων που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλονίκη στα 3 χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης» προσθέτοντας ότι «έχουμε πλέον σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο υψηλής χωρητικότητας που έχει τη θέση ενός ισχυρού διεθνούς περιφερειακού hub, στην νοτιοανατολική Ευρώπη».

Η εκδήλωση είχε κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές κ. Γιώργο Καραγιάννη

Το πάνελ της εκδήλωσης συντόνισε η κα Μαρία Σαμολαδά, δημοσιογράφος και διευθύντρια του GRTimes.gr. Στην συζήτηση του πάνελ συμμετείχε επίσης ο Δρ. Κωνσταντίνος Μουτσιάνας, Λέκτορας Χρηματοοικονομικών, Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, CITY College, University of York Europe Campus. Μεταξύ άλλων ο κ. Μουτσιάνας μίλησε για την πολύτιμη συμβολή του CITY College - ως ευρωπαϊκό campus ενός κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου του York - στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και στην ανάδειξή της σε εκπαιδευτικό προορισμό.

Επιτυχημένη εκδήλωση για τις προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης από το CITY College, University of York Europe Campus

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων υποδομής καθώς επίσης και το θετικό τους αποτύπωμα στην οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάδειξη της περιοχής σε οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

Στην συζήτηση του πάνελ συμμετείχε επίσης ο Δρ. Κωνσταντίνος Μουτσιάνας, Λέκτορας Χρηματοοικονομικών, Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, CITY College

 


 

Θεσσαλονίκη - Οικονομία - Ανάπτυξη: Κοιτώντας μπροστά με αισιοδοξία και ρεαλισμό

Θεσσαλονίκη - Οικονομία - Ανάπτυξη:
Κοιτώντας μπροστά με αισιοδοξία και ρεαλισμό

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022
19:00-20:30 

CITY College, University of York Europe Campus
Λέοντος Σοφού 3 (Lecture Theatre 8), Θεσσαλονίκη

 

Ομιλητές:

Γιώργος Καραγιάννης

Γιώργος Καραγιάννης
Υφυπουργός Αρμόδιος για τις Υποδομές
Κωνσταντίνος Ζέρβας

Κωνσταντίνος Ζέρβας
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Πάρις Μπίλιας

Πάρις Μπίλιας
Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Γιώργος Τσακούμης

Γιώργος Τσακούμης
Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου,
Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας

Συντονίστρια εκδήλωσης:

Μαρία Σαμολαδά

Μαρία Σαμολαδά
Δημοσιογράφος και Διευθύντρια του GRTimes.gr

Χαιρετισμός:

Δρ. Κωνσταντίνος Μουτσιάνας, Λέκτορας Χρηματοοικονομικών, Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας, CITY College, University of York Europe Campus

 


 

To Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του CITY College, University of York Europe Campus σας προσκαλεί στην εκδήλωση 'Θεσσαλονίκη - Οικονομία - Ανάπτυξη: Κοιτώντας μπροστά με αισιοδοξία και ρεαλισμό' που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου  2022. Η εκδήλωση έχει ως στόχο να αναδείξει το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής καθώς επίσης και το θετικό τους αποτύπωμα στην οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάδειξη της περιοχής σε οικονομικό και εμπορικό κέντρο. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συζητηθεί η οικονομική προοπτική της Θεσσαλονίκης σε ένα περιβάλλον με έντονη μεταβλητότητα και αρκετές προκλήσεις.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • Η πρόοδος υλοποίησης των έργων υποδομής στη Θεσσαλονίκη
  • Η συμβολή των έργων στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης
  • Η προστιθέμενη αξία των δημοσίων επενδύσεων στην τοπική οικονομία και στις υφιστάμενες υποδομές (λιμάνι)
  • Ο μετασχηματισμός της Θεσσαλονίκης σε μια σύγχρονη πόλη
  • Η επανατοποθέτηση της πόλης και ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου της ως οικονομικού κέντρου

 

Δήλωση συμμετοχής

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Facebook Join and share!

Add to Calendar

 

back
Accreditation and Recognition by:
Change your Cookies Preferences